Hardlopen om af te vallen – Ultimate Beginners Guide

hardlopen-voor-beginners

Je hebt maar twee opties wanneer je aan afvallen denkt: of je eet minder of je gaat je meer bewegen. Meer bewegen is beter dan minder eten. Er zijn verschillende activiteiten om te bewegen en hardlopen is daar slechts één van. Je zult je goed voelen wanneer je regelmatig hardloopt. Wanneer je ervoor kiest om af te vallen door minder te gaan eten of een dieet te volgen, dan zal je je alleen maar verloren voelen. Een dieet volgen is niets anders dan ontnemen, verminderen of nee zeggen. Wanneer je gaat hardlopen zal je juist meer plezier in je leven brengen. Je zult nieuwe vrienden ontmoeten, nieuwe sportactiviteiten toepassen en zo nieuwe ervaringen aan jouw leven toevoegen.

Blijf bewegen

Voordat je met jouw hardloopactiviteit start, moet je eerst een warming-up toepassen. Wandelen is een goede opwarmoefening voordat je gaat hardlopen. Ga eerst op zijn minst vier keer 30 minuten per week wandelen en je zult klaar voor een stapje hogerop. Je kunt er echter ook voor kiezen, naar gelang je postuur en gewicht, om minder dan 30 minuten te lopen.

Loop op het juiste tempo, niet te snel en niet te langzaam. Loop een beetje sneller dan je gewone loopsnelheid voor wanneer je een krant gaat ophalen of langzamer dan wanneer je je haast om een vliegtuig te halen.

Bereid jouw hardloopmateriaal voor

Je zult je je als een professional voelen als je over de juiste hardloopuitrusting beschikt. Gelukkig hoef je niet zoveel geld te investeren om dit te voelen. Als je een beperkt budget hebt, zorg er dan voor dat de schoenen jouw prioriteit hebben. Ga naar een winkel toe en vraag om professioneel advies voor de aanschaf van de juiste hardloopschoenen. Naast de juiste schoenen kan het beschikken over een hartslagmeter ook belangrijk zijn. Op die manier ben je er namelijk zeker van of je wel of niet te hard getraind hebt en kun je het later gebruiken om jouw afvalplan bij te houden.

Doe het allemaal stap voor stap

Hardlopen kan heel aangenaam zijn, maar het kan ook moeilijk zijn wanneer je er net mee begint. Doe het allemaal stap voor stap en je kunt naar mate je meer oefent altijd verder gaan in jouw ontwikkeling. Wanneer je begint, begin dan langzaam op dezelfde snelheid als dat je wandelt. Ga er niet over in zitten dat je langzaam of een korte afstand loopt. Je hoeft niet snel te lopen of een vastgestelde afstand halen. Je kunt beginnen met vier minuten lopen en een minuut hardlopen. Herhaal dit ritme vier keer en eindig met vier minuut lopen. Probeer de intensiviteit en de tijd te vergroten wanneer je verder gaat met sporten. Als je al aan het eerste schema gewend bent geraakt, probeer het dan uit te breiden van vier minuten lopen en een minuut hardlopen naar vier minuten lopen en twee minuten hardlopen, enzovoort. Houd je aan je plan nu je jouw handleiding hebt. Focus je op het hardlopen om zo gewicht te verliezen.