Wasmachine centrifugeert niet meer

wasmachine centrifugeert niet

Uw wasmachine centrifugeert niet meer. Dit betekent dat het water in de wasmachine blijft staan en mogelijkerwijs dus ook niet afgepompt wordt. Voor dit wasmachine probleem kunnen verschillende oorzaken zijn. Het is belangrijk snel tot de oorzaak van het probleem te komen. Niet alleen omdat de reparatie anders veel tijd kost, maar ook omdat u dan nog meer kans heeft om andere onderdelen van de wasmachine stuk te maken. Bij twijfel neemt dus altijd contact op met een erkende witgoed monteur. De grootste in Nederland is die van De Witgoed Reparatie Centrale.nl.

De filter bij de pomp is verstopt

Als uw wasmachine niet centrifugeert is het meestal zo dat de filter bij uw pomp verstopt zit. Dit kan komen door kleine voorwerpen zoals munten, haren, pluizen of klein speelgoed. Om dit probleem op te lossen kunt u de filter schoonmaken. Laat voordat u hier aan begint al het water uit de afvoerslang lopen. Dit kan flink wat zijn. Als al het water uit het afvoerslangetje gestroomd is, maakt u dan het filter schoon.

De schoep van de afvoerpomp is geblokkeerd

Achter de pompfilter van uw wasmachine vind u een schoep. Dit is een soort van propeller of vleugel. Het kan zijn dat deze, de schoep dus, geblokkeerd is. Dit kan komen door dezelfde kleine voorwerpen die de filter kunnen verstoppen. De muntjes, haren, pluizen of het speelgoed.

Om dit probleem op te lossen is het de bedoeling dat u de voorwerpen die uw schoep blokkeren verwijdert. Hiervoor moet u eerst de filter uit de wasmachine halen. Nadat u de blokkerende voorwerpen heeft verwijderd, plaatst u deze terug.

Monteur bellen

Heeft u dit allemaal geprobeerd, maar centrifugeert uw wasmachine nog steeds niet? Belt u dan even met een witgoed monteur. Hij of zij kan u altijd even uit de brand helpen.